بعضی مشکلات هستند که به صورت رایج در بسیاری از ساختمانها وجود دارند. به همین دلیل درخواستهای زیادی از طرف مدیران ساختمان در رابطه با آنها برای شرکتهای آسانسوری ارسال میشود.
در سلسله مقالات “مشکلات رایج آسانسور” میخواهیم به بررسی آنها بپردازیم. در این قسمت برخی مشکلات ناشی از قطع برق آسانسور را بررسی خواهیم کرد.
قطع برق و خاموش شدن آسانسور
قطع برق آسانسور دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. یکی از دلایل رایج آن قطع شدن شبکه سراسری برق است.
در این مقاله قصد نداریم سیستم برق آسانسور را به صورت کامل تشریح کنیم. به شکل خیلی خلاصه میتوان گفت به طور معمول در آسانسور از جریان الکتریسیته با ولتاژهای مختلف استفاده میشود. ولتاژ بالا (380 ولت)، ولتاژ متوسط (110 تا 220 ولت) و ولتاژ پایین (24 ولت). هر کدام از آنها برق بخشی از آسانسور را تأمین میکنند. کاملا طبیعی است که ولتاژ مورد نیاز برای راهاندازی موتور (380 ولت) را نمیتوان در بردهای الکترونیکی حساس استفاده کرد. برای هر کدام از این ولتاژها ابزارهای محافظتی مختلفی مانند: کنترل فاز، فیوز، ترانزیستور و … وجود دارد.
زمانی که شبکه برق سراسری قطع میشود آسانسور ساختمان خاموش میشود. وقتی که دوباره جریان برق وصل میشود الزاما آسانسور به حالت آماده به کار اولیه باز نمیگردد. دقیقا این زمانی است که اهالی ساختمان با شرکت سرویس و نگهداری آسانسور تماس میگیرند و اعلام خرابی میکنند.
در چنین حالاتی ممکن است این ابزارهای محافظتی وارد عمل شده باشند و اجازه راهاندازی مجدد را ندهند. همچنین ممکن است بعضی از آنها دچار خرابی شده باشد و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است فازها جابجا شده باشند یا یکی از آنها قطع شده باشد. در این صورت کنترل فاز اجازه روشن شدن آسانسور را نمیدهد.
همچنین بخوانید: 8 نکته برای افزایش امنیت مسافران هنگام استفاده از آسانسور
بعد از تماس با شرکت سرویس آسانسور
با توجه به اینکه دقیقا چه اتفاقی برای سیستم برق آسانسور رخ داده باشد، سرویسکار یکی از این اقدامات را انجام میدهد.
در حالت اول ممکن است فقط بعضی از قطعات از تنظیم افتاده باشند. این امر سادهترین حالت ممکن است و به آسانی قابل رفع شدن است. به عنوان مثال ممکن است به خاطر نوسان برق، پردازنده مرکزی تابلو فرمان اعلام خطا (error) کند. گاهی اوقات با ریست کردن (reset) برد تابلو فرمان ایراد برطرف میشود.
در حالت دوم ممکن است ایراد جدیتر باشد و یکی از قطعات خراب شده باشد. در صورتی که امکان تعمیر این قطعه در محل وجود داشته باشد سرویسکار این کار را انجام خواهد داد. در غیر این صورت این قطعه باید برای تعمیر به شرکت ارجاع داده شود. البته گاهی اوقات هم قطعات قابل تعمیر نیستند و یا تعمیر آنها به صرفه نیست. قطعاتی مانند: کنترل فاز، کنترل بار، کنتاکتور و … قطعاتی مصرفی هستند و معمولا تعویض آنها به صرفهتر از تعمیر آنهاست.
همچنین بخوانید: هنگام استخدام شرکت سرویس آسانسور به چه نکاتی باید دقت کرد